пʼятницю, 10 травня 2019 р.

Вітаємо зі святом Миколаєнко Миколу Антоновича!

8 травня молоді бібліотекарі Централізованої системи бібліотек для дітей м. Дніпра відвідали, мабуть, найстарішого поета Дніпропетровщини Миколу Антоновича Миколаєнка. Взимку цього року йому виповниться 100 років.
Микола Антонович був командиром артилерійської батареї. Нагороджений бойовими орденами та медалями. Прийняв поздоровлення з днем Перемоги і від нас, тим паче, що перед нашим візитом він отримав орден за мужність
Зустріч пройшла в спогадах. Микола Антонович розповів не тільки про воєнні роки, а й торкнувся подій свого подальшого життя. Згадував він як смішні, забавні епізоди, так і трагічні. Розповідав про свої книжки. У своїй творчості, письменник, каже всім нам, що людині дається дорогоцінний дар - життя. І тільки один єдиний шлях, по якому вона повинна йти. Це шлях совісті, честі і обов'язку. Це і є таємниця довголіття поета, яку ми від нього довідалися. 

Ми подякували Миколі Антоновичу за те що він і його побратими подарували нам щастя жити у своїй власній країні, говорити рідною мовою, бути господарями своєї долі.
На згадку про зустріч поет подарував бібліотеці декілька своїх книжок

1 коментар:

  1. Таких людей осталось очень мало, цените, любите,уважайте. Это наша живая история. Приклоняю голову! Долгих лет, где сто, там и двести!Здоровья, здоровья и долгих лет!

    ВідповістиВидалити