четвер, 11 червня 2020 р.

Замки та фортеці України
На згадку про героїчні минулі часи залишилося на Україні багато замків і фортець. Їх будували для того, щоб захистити українців та українські землі від постійних зазіхань сусідніх держав. Майже кожне місто України було оточене потужними фортечними мурами, на захисті яких стояли мужні воїни.
Гортаючи сторінки цієї книги ви дізнаєтесь про славетних королів, могутніх лицарів, сміливих вояків; про те як вони воювали та захищали свої землі. Ви дізнаєтесь про те, де в Україні зводили величезні муровані замки та як розвивалась фортифікаційна архітектура. Ви поринете у світ лицарів та козаків, героїв та зрадників, перемог та поразок. Ця книжка віднесе вас у ті часи, коли мужність і честь шанувалися понад усе.

Цікавинки
Мукачівський замок "Паланок"
Одна з найбільших облог замку була з 1685 по 1688 рік.  У другій половині ХVII ст. землі Закарпаття стали осередком боротьби угорських феодалів за незалежність від Австрійської імперії. Австрійський уряд послав війська, щоб придушити повстання. Досить швидко австрійці придушили осередки повстання, аж поки не підійшли до Мукачівського замку. Його обороною керувала вдова князя Ференца І Ракоці Ілона Зріні. Під її керівництвом оборона замку тривала два с половиною роки й була досить успішною - за весь час облоги австрійські війська змінили трьох генералів, але не змогли завдати замку суттєвих втрат. Захопити замок австрійці змогли лише обманом.

Немає коментарів:

Дописати коментар