понеділок, 18 травня 2020 р.

Моя Україна

Легендарні постаті України
Кожна людина унікальна, її доля і життєвий шлях неповторні. Але є особистості, чиї імена золотими літерами вписані у нескінченну книгу світової й вітчизняної історії.
Т. Шевченко, В.-К. Острозький, Г. Сковорода, Є Патон, М. Амосов, Леся Українка, Ярослав Мудрий, В. Чорновіл та всі діячі, про яких ідеться в цій книзі, вірили у велике майбутнє нашої країни і намагалися зробити все, щоб їхні надії не були марними. Життя і діяльність великих українців заслуговує на те, щоб брати з них приклад, продовжувати їхню справу.  
Цікавинки
Володимир Великий (КРАСНЕ СОНЕЧКО)
Князь Володимир - один з найвидатніших державних діячів. Великий князь київський. Правив Київською Руссю в 980-1015 рр. Зробив багато для захисту кордонів держави, запровадив у країні християнство. Намагався зміцнити єдність країни, посилити її вплив у світі.
 Прагнув позитивних змін у суспільстві і управлінні державою. Під час його правління були введені в обіг карбовані золоті та срібні монети із зображенням тризуба. Ушановується православною церквою як святий рівноапостольний.

Немає коментарів:

Дописати коментар