пʼятницю, 22 лютого 2019 р.

Година цікавих повідомленнь "Славетні імена Придніпров'я" (до 170-річча Дніпровського історичного музею)
Що таке історія? Це минуле країни, краю, міста, села, родини. Ось і у нашого Придніпров'я є своя історія. І багата вона подіями, цікавими людьми. Особливе місце в історії краю і міста Дніпра займають видатні постаті: Олександр Миколайович Поль - великий подвижник, правозахисник, меценат, колекціонер, засновник одного з найстаріших історичних музеїв України та Дмитро Іванович Яворницький -  український історик, археолог, етнограф, фольклорист, письменник, дослідник історії українського козацтва, продовжувач справи О. Поля, був засновником і керівником Катеринославського історичного музею. 

"Музеум старожитностей Катеринославської губернії" був заснований в 1849 р. По Дніпру розкидано багато філій цього музею: парк ракет, діорама "Битва за Дніпро", меморіальний будинок музей Яворницького, музей "Літературне Придніпров'я", музейний центр О. П. Блаватської та її родини, музей історії і розвитку самоврядування Дніпровської області, музей "Громадський подвиг Дніпропетровщини під час АТО".
Сьогодні читачі дізнались про один з найкращих в країні Історичний музей. Діти відчули зв'язок з багатьма поколіннями людей, що жили упродовж століть на нашій рідній землі і створювали її красу.

Немає коментарів:

Дописати коментар