четвер, 16 липня 2020 р.

16 липня - Всесвітній день змій
Це свято відмічається любителями дикої природи усього світу. Всесвітній день змій був заснований з метою допомогти людям дізнатись більше про цих плазунів і про те, на скільки важливу роль відіграють ці тварини в екоситемах
Змії живуть на усіх континентах окрім Антарктиди, і що цікаво, лише чверть усіх видів змій – отруйні. 
Змії мають найрізноманітніші розміри – від пітонів та удавів які можуть сягати від 10 м., до зовсім маленьких що можуть вміщатися на монеті діаметром 24,26 мм. 
Також, змії мають найрізноманітніше забарвлення. Однією з найкрасивіших змій у світі є райдужний пітон. Коли на його луску під певним кутом потрапляють сонячні промені, то вона переливається усіма кольорами райдуги.
Бережіть природу у всіх її проявах!

Як уберегтися від укусів змій:

  • Змії водяться поблизу боліт, в лісах, горах і на луках. Єдина умова – наявність поблизу (не більше 100 м. від гнізда) відкритих ділянок для прийняття сонячних ванн. Коли температура повітря перевищує середні показники, їх активність знижується, вони стають малорухомими і млявими, тому, зазвичай, люди отримують укуси, якщо випадково наступають, сідають або лягають на плазунів.
  • Не рухайтеся. Побачили змію – не робіть різких рухів і почекайте, поки вона не відповзе, як правило, змія просто не побачить нерухомий об’єкт.
  • Одягайтеся відповідно. Якщо ви відправляєтесь в місцевість, де можуть жити змії – вибирайте одяг, який захистить від укусів. Це довгі штани з щільної тканини, високі черевики. Штани потрібно заправити в черевики.
  • Перевіряйте місце відпочинку. Щоб відлякати змію, перед тим, як сісти на траву, камінь або колода – пошарудіть або постукайте палицею.
  • Не торкайтеся до неперевірених предметів руками. Змії часто ховаються в старих пнях, стогах сіна, під камінням або стовбурами дерев. Саме тому до цих предметів краще не торкатися руками, а користуватися палицею.

Будьте уважними та обережними!

Немає коментарів:

Дописати коментар