3 серпня - Всесвітній день кавуна
Солодкий і смачний кавун - одне з найулюбленіших літніх ласощів. Отже, давайте в цей День віддамо кавуну належні йому почесті!
- Напевно, більшість з вас знає, що кавун - це ягода, і цим фактом вже нікого не здивувати.
- Батьківщиною кавуна є Південна Африка. Але відомо, що вирощували його в Єгипті ще 2000 років тому, а насіння кавуна були виявлені в гробниці Тутанхамона.
- Більшість з нас знає, що кавун - ягода, але його найближчими родичами є кабачок, гарбуз і огірок.
- Ми звикли вживати в їжу тільки м'якоть, але шкірка кавуна також їстівна і багата корисними поживними речовинами. Її можна тушити, смажити, варити і маринувати. А обсмажене насіння вживають як легку закуску.
- Згідно з дослідженнями, кавун насичує організм вологою в два рази більше, ніж склянка води. До того ж, він містить кальцій, магній, натрій і калій, які підтримують рівень вологи в організмі і зменшують ймовірність зневоднення.
- Існує 1200 сортів кавуна
- Щоб полегшити класифікацію, кавуни зазвичай поділяють на чотири основні категорії: з насінням, без насіння, маленький кавун і жовтий кавун.
- Найбільший кавун важив 159 кг. Згідно з Книгою Рекордів Гіннеса, найважчий кавун був вирощений Крісом Кентом з США в 2013 році.
- Кавуни бувають квадратні. Японські фермери вирощують квадратні кавуни. Для цього використовую спеціальні кубічні форми. Також популярні кавуни у формі серця, піраміди і навіть особи людини.
- 3 серпня - Всесвітній день кавуна. Свято з'явилося в США, де щорічно з'їдають найбільше кавунів в світі.
Немає коментарів:
Дописати коментар