вівторок, 21 квітня 2020 р.

Моя Україна

Традиції та звичаї Українців
  Кожна нація, кожен народ має свої звичаї, які формувалися протягом багатьох століть, передавалися від батьків до дітей.
У багатьох народів світу існує повір'я, що той, хто забув звичаї своїх батьків, карається людьми і Богом. Він блукає по світу, як блудний син, і ніде не може знайти собі притулку.
  У нашого, українського народу, існує повір'я, що від тих батьків, які не дотримуються звичаїв, народжується дитина, яка втрачає людську подобу.
    Представлена книжка розповідає про стародавні та сучасні звичаї українців, про їх вірування та світогляд, знання та народну мудрість. Зі сторінок цього видання ви дізнаєтесь про найважливіші свята українців, їх побут та життя, а також чим відрізнялося життя українців у різних регіонах. 
Цікавинки
Зорі та місяць
Зорі - це душі тих померлих, котрі відзначалися добрим, непорочним життям на землі. Зорі - це душі людей: скільки на небі зірок, стільки на землі й людей. Із народженням дитяти з'являється нова зірка та впродовж усього життя впливає на його долю.
Падає зірка та щезає не досягши землі, - це відьми підхопила її та сховала в глечик.
Місяць нагадує людину, яка народжується, росте, вмирає. Він має безпосередній вплив на долю людей, тварин і рослин. Місяць наділяє цілющими властивостями рослини, тому зібрані при молодику лікарські рослини і коріння мають чудодійську силу.

Немає коментарів:

Дописати коментар